مایکروویو

مایکروویو

مایکروویو

مایکرویو

 مایکروویو ها دقیقاً مثل یک دستیار قابل اعتماد توی آشپزخونه ها عمل می کنند که هم میتونن غذا رو گرم کنند یا گریل کنند یا  یخ‌زدایی کنند و یا حتی غذای خوشمزه بپزند و آماده ی سر کنند. به خاطر همین ویژگی های فوق العاده ای که دارند خیلی مورد توجه قرار گرفتند و باعث سریع تر شدن پروسه آشپزی شدند. جالبه که بدونید وقتی دستگاه مایکروویو ساخته شد، کسانی که حامیان محیط زیست بودند، تبلیغات زیادی رو در جهت استفاده از این دستگاه کردند چرا که اعتقاد داشتند به دلیل اینکه سوخت های فسیلی رو به نابودی هستند، پس استفاده از مایکروویو میتونه جلوی این نابودی رو بگیره…

خوب حالا میخوایم ببینیم اصلا مایکروویو چیه و تاریخچه ساختش به چه زمانی برمیگرده؟

 مایکروویو یک نوع موج الکترومغناطیسیه و در حقیقت موج رادیویی با فرکانس بالا هستش. هرچی که فرکانس تشعشع بالاتر میره، طول موج کمتر میشه پس دلیل اینکه بهش مایکروویو میگن، کوتاهی طول موجشه. حالا چه جوری این امواج باعث گرم شدن غذاتون میشن؟
 این امواج وقتی به یک ماده برخورد می‌کنند سه حالت پیش میاد: یا ممکنه که منعکس بشن یا منتشر بشن و یا جذب ماده بشن که مواد فلزی باعث منعکس شدن این امواج میشن و مواد پلاستیکی و شیشه ای امواج رو از خودشون عبور میدن و منتشر می‌کنند و غذاها و حتی انسان، این امواج رو به خودشون جذب می‌کنند که اگر به یک ماده انرژی داده بشه، اگر سرعت جذب انرژی توسط ماده بیشتر از سرعت از دست دادنش باشه دمای اون ماده بالا میره و باعث گرم شدنش میشه.
 مسئله ای که باعث نگرانی افراد شده، مسئله ی سرطان زایی این امواجه که باید بهتون بگم مطالعات جدیدی که روی این مسئله صورت گرفته، مسمومیت زایی و یا ایجاد سرطان توسط این اشعه رو به طور کامل رد کرده اما با این حال باید توجه داشته باشید تا حین استفاده از دستگاه درب دستگاه به طور کامل بسته باشه تا بدن در معرض مستقیم اشعه قرار نگیره اما این اشعه غذا رو هرگز رادیواکتیو نخواهد کرد.

حالا میریم سراغ تاریخچه ساخت این دستگاه پر کاربرد..

 این مقاله رو دنبال کنید تا با تاریخچه جالب مایکروویو آشنا بشید.
مایکروویو توسط فردی که دکتر پرسی لی بارون اسپنسر نام داشت، اختراع شد. این دکتر تحقیقات زیادی در زمینه ی رادار داشت. توی یکی از همین تحقیقاتش که توی سال ۱۹۴۶ بود، شروع به تحقیق راجع به لوله ی خلا کرد که این لوله مگنترون نام داشت. دکتر پرسی لی، لوله ی خلا رو توی یکی از جیب هایی که روی روپوشش بود، گذاشت و بعد از مدتی که به سراغ شکلاتی که توی جیبش بود، رفت و متوجه شد که این شکلات آب شده که این قضیه براش عجیب به نظر می رسید و به همین خاطر تصمیم گرفت که ماده ی دیگه ای هم کنار این لوله قرار بده تا ببینه آیا ماده ی دیگه ای هم در نزدیکی این لوله تغییر میکنه یا نه. این بار یه دونه دونه ی ذرت رو نزدیک لوله گذاشت و دیدید که این ذرت ترکید و تبدیل به پاپ کورن شد. بعد از اون یک جعبه ی در داری رو درست کرد که از جنس فلز بود و از یک قسمت، این انرژی مایکروویو رو وارد جعبه کرد و ادعا کرد که به خاطر انرژی مغناطیسی که توی جعبه به وجود میاد، دمای ماده ی غذایی که داخل جعبه هستش بالا میره و باعث گرم شدن و پخت غذا میشه که در انتهای تحقیقاتش ساخت مایکروویو صورت گرفت که با پیشرفت تکنولوژی، این دستگاه‌ها ارتقا پیدا کرد که امروزه توی بازار لوازم خونگی، مایکروویوهای خیلی پیشرفته و مدرنی رو شاهد هستیم.

 انواع مایکروویو

مایکروویوهای مبله یا رومیزی: اگر توی آشپزخونتون فضا برای یک مایکروویو دارید و می تونید از فضای روی کابینت آشپزخونه تون برای گذاشتن مایکروویو استفاده کنید، مایکروویو های رومیزی بهترین گزینه هستند که نه نیاز به نصب دارند و نه قیمت زیادی دارند و استفاده کردن ازشون هم خیلی راحت و آسونه.

مایکروویوهای بالا اجاقی: مدل دیگه، مدل مایکروویوهای بالا اجاقی هستند که فضایی رو توی آشپزخونه اشغال نمی کنند و توی ارتفاع نصب میشن. پس اگه محدودیت فضا دارید میتونید از این نوع دستگاه مایکروویو استفاده کنید. این مایکروویو از ماکروفر های رومیزی قیمت بیشتری دارند و برای نصب شون حتماً باید از یک نصاب کمک بگیرید.

مایکروویوهای توکار: مایکروویوهای توکار هم نوع سوم مایکروویو هستند که توی کابینت قرار می‌گیرند و نصبشون هم کار راحتی نیست و از دو نوع قبلی قیمت بیشتری دارند.

حالا می خوایم ببینیم از چه ظرفی میتونیم برای گرم کردن غذا توی این مایکروویو ها استفاده کنیم؟

 باید دقت کنید که فقط از ظروفی استفاده کنید که مخصوص مایکروویو هستند. مثلاً ظرف های معمولی پلاستیکی اصلا ظروف مناسبی نیستند چرا که توی حرارت بالا ذوب میشن و مواد سمی وارد غذاتون می‌کنند. پس بهتره که از ظروف شیشه ای استفاده کنید. همینطور ظرف های فلزی یا ظرف هایی که روکش فلزی دارند یا حتی فویل های آلومینیومی، به خاطر این که اشعه ی مایکروویو رو منعکس می کنند و باعث آسیب به دستگاهتون میشن، اصلاً مناسب نیستند.

چه نکاتی رو توی استفاده از مایکروویو باید در نظر بگیرید؟

_ در نظر داشته باشید که غذاهایی که تازه تر هستند و آب بیشتری دارند در مقایسه با غذاهای خشک، بهتر و با سرعت بیشتری پخته میشن.
_ بعضی از مایکروویو ها حالت چرخان ندارند که توی این حالت باید هر دو دقیقه یکبار دستگاه رو خاموش کنید و مواد غذایی تونو هم بزنید یا زیر و رو کنید.
_ اگر قصد پختن سیب زمینی و گوجه و تخم مرغ و سوسیس و کالباس رو توی مایکروویو دارید باید برش هایی رو توی این مواد غذایی به وجود بیاید تا باعث ترکیدن شون یا فرم بدشون حین پخت نشه.
_توجه داشته باشید که ضخامت غذایی که توی مایکروویو میزارید باید کمتر از ۵ یا ۶ سانت باشه.

 نکاتی که قبل از خرید مایکروویو باید بهشون توجه کنید:

 _اندازه ی مایکروویو: موقع خرید باید هم به میزان فضایی که توی آشپزخونتون دارید و هم بسته به نیازتون که می خواهید برای چند نفر پخت و پز کنید توجه کنید.

_توان مصرفی مایکروویو: توان دستگاهتون رابطه ی مستقیمی با قدرتش داره که هرچی توان مایکروویو بیشتر باشه، سریع تر عملیات پخت و پز رو انجام میده.

_ داشتن برنامه ی پخت: بعضی از مایکروویو ها، به صورت پیش فرض، برنامه های پخت دارند که بهتون توی آشپزیتون کمک می‌کنند که اگه مثلا یکی از دستور پخت ها رو انتخاب کنید، متناسب با غذایی که قراره  طبخ کنه، دما و زمانش رو به صورت از پیش تعیین شده و خودکار تنظیم می کنه.

_ قابلیت گریل کردن: بعضی از مایکروویو ها قابلیت گریل کردن رو دارند که در نهایت غذای برشته و تردی در اختیارتون قرار میدن.

_ عملکرد کانوکشن (Convection):

این عملکرد که مختص مایکروویو های نسل جدید و پیشرفته هستش باعث میشه که غذا رو به صورت یکنواخت و با سرعت بیشتری آماده سرو کنه.

_فناوری اینورتر (Inverter):

این فناوری باعث میشه که مایکروویو با هر میزان توانی که براش تنظیم میکنید، یکنواخت عمل کنه و باعث کاهش مصرف برق و هزینه ی کمتر و پخت سریع تر با کیفیت بالا خواهد شد.

 _فناوری سولاردام (Solardom):

این فناوری باعث میشه که علاوه بر استفاده از امواج مایکروویو، از امواج نوری هم برای پخت غذا بهره ببره تا غذاتون خشک نشه و کیفیت بهتری داشته باشه.

 در آخر این که با مشغله های روزانه و همینطور همراه با پیشرفت تکنولوژی، استفاده از ابزاری که بتونه مارو همراه و همگام با نیاز روزانه مون پیش ببره و باعث تسریع کارهامون بشه، واجب و لازمه و بنابراین با داشتن یک مایکروویو استاندارد، خیلی راحت میتونه بهتون کمک کنه تا هم غذایی با کیفیت بالا رو تدارک ببینید هم به کارهاتون با خیال راحت برسید.

دیدگاهتان را بنویسید

0