اسپرسو

اسپرسو

اگر شما جزو اون دسته از افرادی هستید که طرفدار و مشتاق نوشیدنی های گرم به خصوص قهوه هستید، پس به احتمال زیاد اسم قهوه ی اسپرسو به گوشتون خورده و یا احتمالا امتحانش کردید. با ما باشید تا اطلاعات جالبی از این نوشیدنی خوشمزه و خوش طعم بدست بیارید.?

قهوه اسپرسو چیست و روش تهیه آن چگونه است؟

جالبه بدونید فرقی که بین اسپرسو و قهوه ساده وجود داره فقط توی روش دم کردنشه که باعث میشه در انتهای کار از نظر نوع طعم و بو و مزه با هم تفاوت داشته باشن یعنی به این صورته که هنگام آماده سازی قهوه اسپرسو، آب داغی که نزدیک به جوشیدنه رو از بین دونه های قهوه ای که آسیاب شده با فشار خیلی زیاد عبور میدن و این قهوه ی خوش عطر و طعم و غلیظ رو که بافت سنگینی داره، تهیه میکنن. این نوشیدنی غلیظ که میزان کافئینش هم خیلی بالاست، در ابتدای قرن ۲۰ میلادی، در یکی از شهرهای ایتالیا به نام تورین، توسط فردی خوش ذوق به نام لوییجی بتزرا اختراع شد. اختراع این نوشیدنی گرم و خوشمزه توسط ایتالیایی هایی که سلیقه ی خاص و بی نظیری چه در زمینه مواد غذایی و چه در زمینه ی قهوه دارن، خیلی دور از انتظار نبود. در واقع ایده ای که آقای لوییجی بتزرا داشت این بود که با تحت فشار قرار دادن روند آماده سازی قهوه، روی طعم و عطر قهوه ی خروجی از دستگاه، تاثیر بزاره و یک قهوه ی به اصطلاح سنگین و غلیظ و خاص رو به وجود بیاره که همین امر تاثیر به سزایی توی موفقیتش داشت.

تاریخچه اختراع دستگاه اسپرسو ساز

در ابتدا آنجلو موریندو اولین شخصی بود که دستگاه اسپرسو ساز رو اختراع کرد و در سال ۱۹۰۳ آقای لوییجی بتزرا نوع پیشرفته تری از این دستگاه رو طراحی کرد. دستگاهی که آقای لوئیجی بتزرا، که یک شرکت تولیدی هم در میلان داشت، اختراع کرده بود به دلیل حرفه ای تر بودنش، انقلابی رو توی صنعت قهوه به پا کرد. آقای لوییجی بتزرا اسم دستگاهشو، دستگاه قهوه ی اسپرسو گذاشت. سپس توی سال ۱۹۰۶ شخصی که لاپاوانی نام داشت، توی میلان ایتالیا، یک سری تغییراتی رو روی این دستگاه ایجاد کرد و در نهایت دستگاه پیشرفته تری رو ارائه کرد. میشه گفت وجود طیف های گسترده ای از ذائقه های مردم در نقاط مختلف دنیا، باعث شد تا انواع گوناگونی از اسپرسو به وجود بیاد. برای مثال انگلیسی ها توی سنت های قدیمیشون، قهوه رو با شیر مینوشیدن یا مثلا در امریکا از نوشیدنی به اسم لاته استفاده میکردن که بیس این نوشیدنی همین قهوه اسپرسو بود.

طرز تهیه قهوه اسپرسو

همونطور که گفته شد قهوه اسپرسو تفاوتی که با قهوه معمولی داره فقط توی نوع دم کردنشه. یعنی برای درست کردن اسپرسو، قهوه ی خاصی که مختص اسپرسو باشه، وجود نداره و فقط باید میزان برشته یا روست شدن دانه های قهوه رو در نظر گرفت تا به یک اسپرسوی خوش طعم دست پیدا کرد که این دانه ها هر چه برشته تر باشن قهوه ی شما رنگ تیره تر و هرچه کمتر برشته بشن قهوه رنگ روشن تری خواهد داشت. البته که در اصل، قهوه ی اسپرسو رنگ تیره ای داره اما باز متناسب با ذائقه هر فردی میتونه سرو بشه. مثلا توی قسمت های جنوب ایتالیا از قهوه برشته شده تر و توی قسمت های شمالی از دانه هایی که کمتر برشته شده، استفاده میکنن. در واقع میشه گفت درست کردن یک اسپرسوی خوش عطر و طعم خیلی هم آسون نیست.
جالبه بدونید که برای درست کردن یک اسپرسوی اصیل، یک سری نکاتی وجود داره که سازمان ملی اسپرسو توی ایتالیا، همه ی این پارامتر ها رو توی یک جدول جمع آوری کرده و ارائه داده که طبق این جدول میزان دمای داخل فنجان قهوه، میزان دمای آب خروجی از دستگاه، میزان فشاری که آب ورودی داره، زمان نفوذ و اندازه قهوه و همچنین میزان حجم قهوه ای که داخل فنجان همراه با کف وجود داره، همه و همه نکات مهم در درست کردن یک قهوه ی اسپرسوی بی نظیره.
خوب همونطور که گفتیم برای تهیه ی یک اسپرسوی خوشمزه ابتدا آب داغی که حدودا ۹۵ درجه سلسیوس هست رو با فشار خیلی زیاد از روی قهوه ای که برشته و آسیاب شده و به صورت فشرده درآمده، عبور میدن.
دستگاه هایی که در حال حاضر برای درست کردن این نوشیدنی گرم و خوشمزه توی بازارهای جهانی وجود داره یکی موکاپات و دیگری دستگاه اسپرسو ساز هستند.

طرز تهیه قهوه اسپرسو در خانه

شما میتونید قهوه ی اسپرسو رو توی خونه هم درستش کنید اما نباید انتظار اینو داشته باشید که این اسپرسوی خونگی دقیقا شبیه همون اسپرسویی باشه که توی کافه میل کردید. برای این کار شما نیاز به یک دستگاه اسپرسوساز و یا موکا اکسپرس و یک قهوه ی با کیفیت دارید. ابتدا قهوه ی آسیاب نشده رو آسیاب کنید بعد از اون برای فشرده شدن قهوه از قهوه کوب استفاده کنید سپس قهوه ی فشرده شده رو داخل پورتافیلر بریزید و حدود چند ثانیه برای متناسب شدن دماش، زیر جریان داغی که از دستگاهتون خارج میشه نگه دارید. اگه همه ی مراحل به درستی رعایت بشه بعد از ۲۵ ثانیه از قهوه گیری باید جریان رو قطع کنید و الان زمانیه که کرم روی قهوه ی اسپرسوتون باید ظاهر شده باشه.

زمان روست یا برشته کردن قهوه

زمانی که به دونه های قهوه تون میدید تا برشته شون کنید، به خاطر میزان تاثیری که توی رنگ و طعمش داره، خیلی مهمه، پس لازمه که اولا ذائقه تونو بشناسید و طبق ذائقه تون، زمان لازم رو برای برشته کردن یا روست کردن قهوه تون در نظر بگیرید.

۷ دقیقه برای برشته کردن ملایم زمان کافیه.
۹ تا ۱۱ دقیقه برای برشته کردن متوسط زمان لازمه.
بین ۱۲ تا ۱۳ دقیقه برای برشته کردن در حدی که تیره بشه.
و ۱۴ دقیقه زمان لازمه تا قهوه تون به تیره ترین حالت در بیاد.

انواع اسپرسو

قهوه ی اسپرسو با روش های مختلفی تهیه میشه که هر کدوم از این روش ها اسم مختص خودشونو داره که بهشون اشاره میکنیم.

اسپرسو: اگه ۳۰ میلی لیتر آبی که دماش بین ۸۸ تا ۹۲ درجه هستش رو با ۶ تا ۹ گرم قهوه ای که کاملا آسیاب شده به مدت ۱۸ تا ۲۵ ثانیه دم کنید به این نوع قهوه، قهوه ی اسپرسو میگن و به این مقدار از قهوه هم به اصطلاح یک شات قهوه میگن.

امریکانو: اگه یک شات از قهوه اسپرسو رو با آب داغی رقیق کنید شما یک قهوه امریکانو خواهید داشت.

دوپینو: در واقع به دو تا شات از قهوه اسپرسو، دوپینو میگن.

ماکیاتو: اگه روی سطح قهوه اسپرسوتون شیر کف کرده وجود داشته باشه بهش ماکیاتو میگن.

اسپرسو با خامه: در واقع روی سطح یک شات از قهوه ی اسپرسوتون خامه ای که حجیم شده وجود داره.

اسپرسوی یخ: اگه ۲ تا شات از قهوه اسپرسو رو به همراه یخ مخلوط کنید شما یک اسپرسوی یخ دارید.

گرانیتا: این نوع اسپرسو، تشکیل شده از اسپرسویی هستش که یخ زده همراه با شکر گرانیتا.

کاپوچینو: اگه ۱/۳ اسپرسو و ۱/۳ شیر داغ و ۱/۳ شیری که کف کرده رو با پوششی از پودر کاکائو یا پودر دارچین قرار بدید، شما یک کاپوچینوی بی نظیر خواهید داشت.

موکاچینو: این نوع از اسپریو تشکیل شده از یک شات اسپرسو به همراه شکلات مایع و یا گاهی پودر کاکائو همراه با مقداری شیر داغه که شیر کف کرده هم روی سطح قهوه وجود داره.

کاپوچینوی یخ: یک شات از قهوه اسپرسو رو با مقداری یخ و شیری که سرده مخلوطش میکنن و روی سطح قهوه، شیری که کف کرده وجود داره.

آفوگاتو: تشکیل شده از یک شات قهوه اسپرسو به همراه مقداری بستنی.

فراپاچینو: تشکیل شده از یک شات اسپرسو به همراه بستنی و مقداری شیر و یخ هست.

گوچیاتو: تشکیل شده از یک شات اسپرسو به همراه مقداری کف شیر.

کافه موکا: تشکیل شده از یک بخش یا شات اسپرسو به همراه شکلاتی که به صورت مایع هستش و ۲ تا ۳ قسمت شیری که کف کرده و روی سطحش خامه حجیم شده وجود داره.

کافه لاته: این نوع اسپرسو شیری تر از کاپو چینو به همراه یک شات از اسپرسو و ۵ بخش شیری که داغه و روی سطحش شیری که کف کرده وجود داره و گاهی هم از بادام و فندق برای چاشنی استفاده میکنند.

کدام دستگاه را تهیه کنیم ؟
برای اینکه شما بتوانید یک دستگاه خوب و حرفه ای انتخاب کنید ما شما رو راهنمایی می کنیم و چند دستگاه قهوه ساز و اسپرسوساز به شما معرفی می کنیم.

اسپرسو ساز دلونگی EC850M

اسپرسوساز دلونگی مدل EC850M

اسپرسوساز دلونگی مدل EC850M
قهوه ی اسپرسو از جمله قهوه هایی است که به دلیل طعم و بافت متفاوتش طرفداران زیادی هم داره.
انتخاب کردن یک دستگاه اسپرسوسازی که مناسب باشه و کیفیت خوبی داشته باشه، برای خیلی ها آسون به نظر نمیرسه. کمپانی معتبر و صاحب نام دلونگی، دستگاه اسپرسوسازی رو روانه بازار لوازم خونگی کرده که این دستگاه تونسته، عملکرد موفقی داشته باشه و نیازهای طرفدارانش رو به راحتی برطرف کنه.
این محصول با کیفیت وکارآمد در کنار تهیه اسپرسو، قابلیت تهیه کاپوچینو رو هم داره و در نهایت میتونید یک نوشیدنی گرم و با درجه کیفیت عالی داشته باشید.
اسپرسوساز دلونگی مدل EC850M، علاوه بر ساخت بی نظیرش، دارای ظاهری زیباست که میتونه نظر مشکل پسندان رو هم به سمت خودش جلب کنه و با بدنه استیلی که داره میتونه نمای زیبایی رو به آشپزخونه و یا محل کارتون بده. با ما همراه باشید تا با ویژگی های این دستگاه پرطرفدار آشنا بشید و در نهایت انتخاب موفقی داشته باشید.

اسپرسو ساز دلونگی مدل EC685

اسپرسو ساز دلونگی مدل EC685

اسپرسو ساز دلونگی مدل EC685
به دلیل داشتن بافت غلیظ و سنگین و طعم متفاوت و بی نظیرش، یکی از نوشیدنی های مورد علاقه ی بسیاری از مردم دنیاست.
برای این منظور، کمپانی معروف و شناخته شده ی دلونگی، دستگاه اسپرسوسازی رو روانه ی بازار کرده که هم از نظر کیفیت و هم از نظر طراحی و زیبایی ظاهری، یکی از دستگاه های اسپرسو سازی هستش که توی بازار لوازم خونگی، جایگاه ویژه ای داره.
اسپرسو ساز دلونگی مدل EC685، دستگاهی چند کاره و کارآمد و مدرن و پیشرفته هست که تونسته نظر طرفدارانش رو به خودش جلب کنه و به یک محصول کاملا موفق در بین سایر اسپرسو سازها تبدیل بشه.
در ادامه مشخصاتی از این دستگاه رو براتون بیان میکنیم تا بیشتر باهاش آشنا بشید و به ویژگی های فوق العاده این دستگاه پی ببرید و خرید آنلاین مفیدی رو تجربه کنید.

در نهایت میشه گفت یک شات از قهوه ی اسپرسو به دلیل داشتن فواید زیاد مثل تقویت حافظه، بالا بردن تمرکز، مناسب برای کاهش وزن، کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو، از بین بردن خواب آلودگی و… بسیار مورد توجه عموم مردم قرار گرفته و بافت غلیظ و سنگین و طعم بی نظیرش این نوشیدنی گرم رو بین افراد محبوب تر کرده.
شما هم میتونید با تهیه ی دستگاه های اسپرسو ساز خونگی، این نوشیدنی خوش طعم و مفید رو توی خونه تهیه کنید و ازش لذت ببرید.

فروشگاه اینترنتی فروش آنلاین

دیدگاهتان را بنویسید

0